Iz naše ponudbe

Cvetača Freedom F1

Freedom je standard v pridelavi cvetače širom Evrope. Hibrid je optimiziran (tudi v vremenskih neprilikah) in zagotavlja izenačen posevek in sigurno izbiro pridelovalcem. Hibrid je primeren za poletno in jesensko pridelavo. Vegetacijski čas od presajanja do pobiranja je 70-80 dni (zavisi od termina). Rože so snežno bele barve in izenačene. Habitus rastline je pokončen in bujen ter pokriva samo rožo. Priporočljiva gostota saditve: 24.000 rastlin/ha (75× 55 cm).

Belo Zelje Champ F1

Champ je sigurna izbira pri pridelovanju belega zgodnjega zelja na prostem. Njegov vegetacijski čas je 60 – 62 dni po presajanju in je primeren za svežo potrošnjo. Glave dosegajo težo 1,5-2 kg. Pozicija glav na kocenu je višja in se ne dotikajo tal. Priporočljiva gostota sajenja je 40-60.000 rastlin/ha. Njegova dobra lastnost je da ne poka (počaka 10 dni na polju), ter da hitro prične z polnitvijo glave (pri 40 dneh nekje okoli 800 gr.). Zelje kaže dobro rezistentnost na Fusarium – uvelost zelja.

Belo Zelje Ferro F1

Ferro je primeren za pridelavo v poletnem času. Glave so okrogle ter zelo zbite teže 2-4 kg.(zavisi od sklopa rastlin / ha.). Ferro je vegetacije 90 dni. Glave se uporablja za svežo potrošnjo, prva kisanja ter skladiščenje. Na polju lahko počaka do 3 tedne (v tem dodatnem času glave ne pokajo). Njegova odlika je zelo dobra tolerantnost na Trips, ter rezistentnost na Fusarium – uvelost zelja.

Belo Zelje Ambrosia F1

Ambrosia je nov hibrid zelja primeren za kisanje. Glave lahko ob sklopu 30.000 rastlin/ha., dosegajo težo 6 kg ali več (odvisno od klimatskih pogojev ter tehnologije pridelave). Glave so okroglo ploščate, listi so fini, tenki in lepo položeni. Njegova vegetacija je 120 dni, na polju počaka okoli 14 dni. Ambrosia kaže dobro rezistentnost na Fuzarium – uvelost zelja. Glave se lahko ribajo, skisano zelje je lepe svetlo rumene barve in odličnega okusa.

Solata Joliac

Sorta krhkolistne solate – rozeta za pridelovanje v spomladanskem, poletnem in jesenskem terminu. Predvsem je odlična v poletnem terminu, kjer dobro prenaša višje temperature in posledice, ki jih višje temperature prenašajo. Listi so svetlo zelene rumene barve. Primerna za rokovanje, saj listi ne odpadajo zlahka. Sorta je rezistentna na solatno plesen 16-28, 30-32, solatno uš Nr:0 in solatni mozaični virus.

Solata Florine

Sorta krhkolistne solate-rozeta za termin pridelave od zgodnje spomladi do poletja, ter jesenski termin. Sorta je v samem razvoju rozete hitra (cca. 1 teden hitrejša kot Joliac).  Dobro prenaša zimsko-spomladanske strese. Barva listov je za odtenek bolj zelena od ostalih krhkolistnih rozetastih solat v ponudbi. Sorta je v Franciji poznana kot ena izmed najbolj okusnih solat. Sorta je rezistentna na solatno plesen 16-28, 30-32, solatne uši Nr:0 in solatni mozaični virus.

Solata Carioca

Sorta krhkolistne solate-rozeta za pridelavo v spomladanskem, poletnem in jesenskem terminu. Izboljšana sorta tipa Rouge Grenobloise. Listi so temno zelene barve, robovi listov so rdeče barve. Sorta je enostavna za vzgojo in tako nepogrešljiva v domačem vrtu. Sorta je rezistentna na solatni mozaični virus. Zelo tolerantna na uhajanje v cvet.

Endivija Maruchka

Maruchka je eskariol tip endivije. Primerna je za pridelavo v poznem spomladanskem, poletnem in jesenskem terminu. Rozete so izenačene, polne, srednje bujne, srčni listi se lepo obelijo. Sorta je zelo dobro tolerantna na uhajanje v cvet. Primerna za pridelavo na prostem in tunelih. Maruchka je eskariol tip endivije. Primerna je za pridelavo v poznem spomladanskem, poletnem in jesenskem terminu. Rozete so izenačene, polne, srednje bujne, srčni listi se lepo obelijo. Sorta je zelo dobro tolerantna na uhajanje v cvet. Primerna za pridelavo na prostem in tunelih.

Motovilec Gala

Gala je vsestransko uporaben motovilec katerega se lahko seje in prideluje tekom celega leta. Listi imajo obliko žličke, so mesnati in lepe zelene barve. Sigurna izbira!

Paradižnik Signora F1

Signora je paradižnik indeterminantne rasti s plodovi teže 250-300 gr. Plodovi so sijoče rdeče barve, čvrsti, rahlo rebrasti in brez obroča. Je srednje zgoden hibrid, ki daje visoke in izenačen prinose vse do 7 etaže. Plodovi so zelo mesnati in dobrega okusa. Hibrid, ki postaje vse bolj popularen širom Mediteranskih držav zaradi odlik kot je prinos, izenačenost, čvrstost, barva in okus. Primeren za pridelavo v pokritih neogrevanih površinah tekom spomladi in poletja. Rezistenten je na V/Fol:1,2/ToMV ter srednje rezistenten na TSWV/Ma/Mi/Mj.

Paradižnik Cherokee F1

Cherokee je paradižnik indeterminantne rasti. Je zgoden v dozorevanju s plodovi teže 150-200 gr. V zelo zgodnem spomladanskem terminu plodovi dosegajo težo okoli 140-160 gr, kasneje na višku poletne sezone pa 200 gr. Odlikujejo ga kratki internodiji, odličen okus ter zelo dobra oplodnja vse do 8 etaže. Rastlina je dovolj bujna, da plodovi niso ožgani. Plodovi so brilijantne rdeče barve, rahlo rebrasti, čvrsti in brez zelenega obroča. Rezistenten je na V/Fol:1,2/ToMV ter srednje rezistenten na Ma/Mi/Mj.

Paprika Kaptur F1

Kaptur je vodilna hibridna paprika v razredu „kapia“ na Balkanu. Dozorevanje je zgodne. Habitus je močan in bujen. Paprika je primerna za pridelavo na prostem (sistem opore), ter neogrevanih tunelih (mreža ali folija). Ob pravilni podpori rastlin tekom vegetacije, pravilnega gnojilnega načrta ter namakanja, je produktivnost tega hibrida zelo zelo visoka. Plodovi so teže do 200 gr. Lahko se pobira v zeleni ali rdeči barvi. Njegova odlika je visoka vsebnost pigmenta (temno rdeča barva), debela stena, visoka vsebnost suhe snovi (visok neto izplen pri kuhanju ajvarja) in obstojnost plodov po obiranju. Plodovi paprike Kaptur so primerni za svežo potrošnjo in predelovalno industrijo. Kaptur je rezistenten na tobakov mozaični virus.

Melona Jannet F1

Jannet je nov hibrid melone v italijanskem tipu. Plodovi so okroglo ovalni teže 1,6 kg. V poletnem času plodovi lahko dosegajo težo 2 kg. In več. Koža ploda je neobčutljiva na rokovanje, gosta mreža in izražene podolgovate reže dajo temu hibridu odliko izenačenosti in unikatnosti. Vsebnost sladkorja v mesu se giblje med 13-15°. Odlično prenaša rokovanje in transport. Hibrid je primeren za pridelavo v tunelih v spomladanskem času, kjer prenaša dobro nižje temperature in na prostem v poletnem času. Povprečno je po sadiki 5 izenačenih plodov, katerih meso je atraktivno oranžne barve. Jannet je dobro rezistenten na fuzarijsko uvelost in pepelasto plesen. Vse navedeno je potrjeno v poskusih v Sloveniji v letu 2014.

Lubenica Modellino F1

Že dobro poznan hibrid lubenice v Crimson sweet tipu s težo okroglih plodov 2-4 kg. Sladko meso je izrazito rdeče barve z malo semenske zasnove ter čvrsto. Dozorevanje je zgodnje, v povprečju 70 dni po presajanju. Modellino je dobro rezistenten na fuzarijsko uvelost in ožige plodov.